Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Pot obtenir més informació aquí. Acceptar.
ca es en
archius

archius

DRET CIVIL: PROPIETAT HORITZONTAL

Qui ha de contribuir a la despesa derivada de la instal·lació d'ascensor? 
 
El Tribunal  Suprem ve resolent a favor de la Comunitat, en el sentit de declarar la obligació de contribuir a la despesa d'instal·lació ex novo  als locals malgrat que vinguin exonerats de contribuir a les despeses d'escala, portería etc. L'Alt Tribunal conclou que  les cláusules estatutaries que eximeixen el deure de contribuir a les despeses de manteniment als propietaris  de locals que no tenen accés pels portals, s'han d'entendre en el sentit de que no els allibera del deure de contribuir a les despeses d'intal·lació dels mateixos, en aquells casos en els que és necessària per a l'adequada habitabilitat de l'immoble, atès que això reverteix  en benefici, sense excepció, dels propietaris del referit i incrementa no només el valor dels pisos o apartaments sinó de tota la finca en el seu conjunt, pel que resultaria abusiu que la contribucio al seu pagament no fos asumida per tots.
 
En resum, els locals i pisos exempts de contribuir a despeses d'escala pel seu no ús, estaran obligats a contribuir en la despesa corresponent a la instal·lació ex novo de l'ascensor pero no a les despeses de substitució, conservació i manteniment del mateix.